Siiri Magga-Miettunen: "Haile Selassie ja Lass'Uulan Niila" 2010

Uusissa Kutturan tarinoissa Siiri Magga-Miettunen muistelee pieniä ja suuria sattumuksia, jotka kiteytyvät hersyviksi kertomuksiksi erämaiden ihmisistä ja heidän kohtaloistaan.
Vahingot erämaissa tai erikoisten persoonallisuuksien tempaukset voivat johtaa tapahtumiin, joita muistellaan naureskellen tai kaihoisasti vielä vuosikymmenten kuluttua. Surulliset ja järkyttävätkin tapaukset kuuluvat elämään.

Magga-Miettusen lapsuuden muistelmateoksesta Siirin kirja (2002) on otettu kuusi painosta. Jatko-osa Siirin elämä (2006) kertoo aikuisiästä ja suhteesta kotiseutuun.

Sisältää tarinat:
Kaapinjalka, Pahoja ihmisiä, Mussolini ja Haile Selassie, Postiautossa on tunnelmaa, Sanovat sitä ruoka kulttuuriksi, Kutturan Antin eväät, Haisevan aitan salaisuus, Seisaallaan nukkujat, Oodi Kutturan lehmille ja kotiporoille, Otsasi hiessä pitää sinun leipäsi syömän, Anni - sisar, Maalikylä Kuttura, Heikki Aaslakan koulun aloitus, Kaapin Jounin jäähyväiset, Vallesmannin lentomatka, Lehmä ja traktori, Sähköjuhlat Kutturassa, Kutturan poika armeijassa, Kun Jouni - eno halusi emännän, Keltaista herkkua Sompiosta, Malmin Helka, Kun pojat yrittivät eksyttää Kutturan Anttia, Terveellinen aamupala, Hyysikän tyhjennys, Hammaspeikko hermostuu, Potilaskyyti Jäkäläpäältä, Tirolin poika Anttoni, Lämmin henkäys talvisäässä

Nid. 150 sivua
ISBN 978-952-5343-41-3
Hinta 25 euroa

 

 © Copyright Veli-Pekka Lehtola 2021  

Lea Virolainen & Lucci