Kustantajana

Kustannus Puntsi Ky

Kustannus-Puntsi Ky on Euroopan Unionin pohjoisin kirjankustantamo. Perheyrityksen pääkonttori on Inarissa ja erikoisalueet ovat Lappi, saamelaiset ja pohjoiset kysymykset.

Yritys on niin erikoistunut arktisiin kysymyksiin, että kaikki sen perustajajäsenet ovat syntyneet 300 kilometriä napapiirin yläpuolella, ja vain yksi heistä kesällä. Kaksi heistä harrastaa edelleen säännöllisesti avantouintia, ja yksi heistä ei ole terveenä poistunut Inarista viimeiseen 30 vuoteen. Yhtiössä on myös citypuntsilaisia.

Puntsi syntyi vuonna 1996 varmistamaan, että Lapista ja saamelaisista julkaistaisiin muutakin kuin eksoottista ja tietoisesti kaupallista kirjallisuutta. Puntsi on keskittynyt laadukkaisiin tietokirjoihin, mutta on tuottanut myös mm. erä- ja kaunokirjallisuutta. Puntsin yhteistyökumppaneina ovat olleet mm. Saamelaiskäräjät, Lapin yliopisto, Pohjoinen valokuvakeskus ja Lapin maakuntakirjasto.

Yrityksen nimi "Puntsi" tulee saamen kielen sanasta bunci, joka tarkoittaa sen seitsemää eri asiaa, kuten tappia, intoa ja ähräämistä. Kun saamelaisella tehot tippuvat, niin "puntsi putuaa". Kun tehot nousevat, puhutaan Kustannus-Puntsista. Myös ihminen tai yritys, joka luulee itsestään suuria, on bunci. Kustantajien äiti syntyi Puntsitievan juurella Karigasniemessä.

Katso: www.puntsi.fi 

Saamelaiset suomalaiset

Saamelaiskiista

Saamelaisten itsehallinnon kehittyminen on herättänyt vastustusta. Mistä kiistassa on kyse? Lue lisää…

Vuoden tiedekirja -ehdokas ks. tiedote. Kanava-palkinnon ehdokkaana. Ks. plakaatti.

LUE TEOS...

Saamelaiset – historia, yhteiskunta, taide

Päivitetty versio saamelaistietouden yleisteoksesta!

Avaa kirja...

Lue lisää… 

Saamelaiset suomalaiset

Suurteos Saamelaiset suomalaiset - kohtaamisia 1896 - 1963 (SKS)

Kanava-palkinnon ehdokkaana. Vuoden tiedekirja -kunniamaininta, lue perustelut. Vuoden historiateos -kunniamaininta, ks. tiedote.

LUE TEOS...

Wallenius

Wallenius kirjailijakenraali K. M. Walleniuksen elämä ja tuotanto (1994)

Toinen painos nettiversiona!

LUE LISÄÄ...

 

© Copyright Veli-Pekka Lehtola 2021  

Lea Virolainen & Lucci